Programi Ekipet Sportive në shkolla

Zmadho tekstin Zvogëlo tekstin

Programi i Ekipeve Sportive ka si qëllim të promovojë jetën e shëndetshme sportive, të largojë të rinjtë nga zakonet jo të mira që sjellin pasivitet në jetën e tyre sociale, si dhe t’i ndihmojë ata që të shpenzojnë kohën pas orarit mësimor në mënyrë cilësore.

Ky program është zhvilluar nga Qeveria Shqiptare, dhe zbatohet në nivel kombëtar dhe lokal nga Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar.

Misioni i këtij projekti është që të arrijë të risjellë kulturën sportive, që promovon një jetë aktive të shëndetshme, me parimet olimpike si pjesë e jetës së përditshme. Objekti i përgjithshëm është kthimi i një program kombëtar për sportin, që gjatë vitit 2022-2023 do të zhvillohet në dy sporte, në basketboll dhe volejboll.

Në kuadër të Programit të Ekipeve Sportive, përgjatë muajit nëntor 2022, u shpërndanë uniformat dhe baza materiale për vajzat dhe djemtë e ekipeve sportive, që mbulohen tërësisht nga fondi i qeverisë shqiptare. Ky projekt përfshin rreth 10,000 fëmijë dhe të rinj të ekipeve sportive në volejboll dhe basketboll nga 61 qytete të Shqipërisë, me 225 shkolla pjesëmarrëse. Janë formuar rreth 700 ekipe basketbolli dhe volejbolli për të dyja gjinitë, në arsimin parauniversitar.. Çdo fëmijë e i ri sportist i përfshirë në programin e ekipeve sportive, do të marrë falas të gjithë bazën e nevojshme materiale për të zhvilluar trajnimet dhe ndeshjet sportive si pjesë e kampionateve sportive në nivel bashkie, qarku dhe kombëtar.

Më 10 dhjetor u realizua Ceremonia Hapëse e Programit Kombëtar të Ekipeve Sportive, në Stadiumin “Air Albania”, që përfshiu mbi 10 mijë nxënës të 700 skuadrave të volejbollit e basketbollit nga e gjithë Shqipëria, të pajisur me uniformat e tyre sportive, që tashmë kanë filluar stërvitjet për t’u përgatitur për kampionatet sportive

Të rinjtë e ekipeve sportive po stërviten rregullisht 3 herë në javë me trajner. Në muajin Mars 2023 fillon kampionati i ekipeve sportive dhe mbaron në muajin Qershor. Gjatë muajit Mars do të zhvillohet kampionati në nivel bashkie, i cili pasohet nga kampionati në nivel qarku në muajin Prill dhe Maj dhe mbyllet me finale e kampionatit kombëtar në muajin Qershor.

Për çdo individ, pjesëmarrës në ekipet sportive, janë kryer matjet antropometrike për të parë ecurinë shëndetësore të secilit prej tyre. Vizioni i programit të Ekipeve Sportive është zgjerimi dhe shtrirja e tij edhe në shkolla të tjera të Shqipërisë. Shkollat ku zhvillohet ky program janë si më poshtë:

 1. Shkolla 9-vjeçare ‘Zylyftar Veleshnja’ në Çorovodë, qarku Berat
 2. Shkolla 9-vjeçare ‘Thimi Tani’ në Berat, qarku Berat
 3. Shkolla 9-vjeçare ‘Astrit Hyka’ në Berat, qarku Berat
 4. Shkolla 9-vjeçare ‘Ajet Xhindole’ në Berat, qarku Berat
 5. Shkolla 9-vjeçare ‘28 Nëntori’ në Kuçovë, qarku Berat
 6. Shkolla 9-vjeçare ‘28 Nëntori’ në Berat, qarku Berat
 7. Shkolla 9-vjeçare e bashkuar ‘Mbrakull’ në Poliçan, qarku Berat
 8. Shkolla 9-vjeçare ‘70 Vjetori i Pavarësisë’ në Poliçan, qarku Berat
 9. Shkolla 9-vjeçare ‘Irfan Ngjeqari’ në Berat, qarku Berat
 10. Shkolla 9-vjeçare ‘5 Maj’ në Dimal, qarku Berat
 11. Shkolla e mesme ‘5 Tetori’ në Kuçovë, qarku Berat
 12. Shkolla e mesme ‘Babë Dudë Karbunara’ në Berat, qarku Berat
 13. Shkolla e mesme ‘Irfan Ngjeqari’ në Berat, qarku Berat
 14. Shkolla e mesme ‘Kristo Isak’ në Berat, qarku Berat
 15. Shkolla e mesme ‘Ramiz Aranitasi’ në Çorovodë, qarku Berat
 16. Shkolla e mesme ‘Refat Bani’ në Berat, qarku Berat
 17. Shkolla e mesme e bashkuar ‘Mbrakull’ në Poliçan, qarku Berat
 18. Shkolla 9-vjeçare ‘Xhevdet Doda’ në Bulqizë, qarku Dibër
 19. Shkolla 9-vjeçare ‘Tahir Hoxha’ në Klos, qarku Dibër
 20. Shkolla 9-vjeçare ‘Ibrahim Daçi’ në Bulqizë, qarku Dibër
 21. Shkolla 9-vjeçare ‘31 Korriku’ në Burrel, qarku Dibër
 22. Shkolla e mesme ‘Nazmi Rushiti’ në Peshkopi, qarku Dibër
 23. Shkolla e mesme ‘Pjetër Budi’ në Burrel, qarku Dibër
 24. Shkolla e mesme ‘Said Najdeni’ në Peshkopi, qarku Dibër
 25. Shkolla e mesme ‘Shaban Çollaku’ në Klos, qarku Dibër
 26. Shkolla 9-vjeçare ‘Neim Babameto’ në Durrës, qarku Durrës
 27. Shkolla 9-vjeçare ‘Mustafa Myrteza Kaçaçi’ në Durrës, qarku Durrës
 28. Shkolla 9-vjeçare ‘Marie Kaçulini’ në Durrës, qarku Durrës
 29. Shkolla 9-vjeçare ‘Jani Kukuzeli’ në Dpaurrës, qarku Durrës
 30. Shkolla 9-vjeçare ‘Hasan Koçi’ në Durrës, qarku Durrës
 31. Shkolla 9-vjeçare ‘Hamza Vlashi’ në Durrës, qarku Durrës
 32. Shkolla 9-vjeçare ‘Qemal Mici’ në Durrës, qarku Durrës
 33. Shkolla 9-vjeçare ‘Petrit Llaftiu’ në Shijak, qarku Durrës
 34. Shkolla 9-vjeçare ‘Njazi Mastori’ në Durrës, qarku Durrës
 35. Shkolla 9-vjeçare ‘Myrteza Hamit Pengili’ në Krujë, qarku Durrës
 36. Shkolla 9-vjeçare ‘Kushtrimi i Lirisë’ në Durrës, qarku Durrës
 37. Shkolla 9-vjeçare ‘Adem Gjeli’ në Fushë-Krujë, qarku Durrës
 38. Shkolla e mesme ‘16 Shtatori’ në Shijak, qarku Durrës
 39. Shkolla e mesme ‘Adem Gjeli’ në Fushë-Krujë, qarku Durrës
 40. Shkolla e mesme ‘Benardina Qerraxhia’ në Durrës, qarku Durrës
 41. Shkolla e mesme ‘Gjergj Kastrioti’ në Durrës, qarku Durrës
 42. Shkolla e mesme ‘Gjergj Kastrioti’ në Krujë, qarku Durrës
 43. Shkolla e mesme ‘Kajo Karafili’ në Durrës, qarku Durrës
 44. Shkolla e mesme ‘Leonik Tomeo’ në Durrës, qarku Durrës
 45. Shkolla e mesme ‘Naim Frashëri’ në Durrës, qarku Durrës
 46. Shkolla e mesme ‘Olsi Lasko’ në Durrës, qarku Durrës
 47. Shkolla 9-vjeçare ‘Rilindja’ në Gramsh, qarku Elbasan
 48. Shkolla 9-vjeçare ‘Qemal Haxhihasani’ në Elbasan, qarku Elbasan
 49. Shkolla 9-vjeçare ‘Naim Frashëri’ në Cërrik, qarku Elbasan
 50. Shkolla 9-vjeçare ‘Jorgji Dilo’ në Elbasan, qarku Elbasan
 51. Shkolla 9-vjeçare ‘Jorgji Dilo’ në Cërrik, qarku Elbasan
 52. Shkolla 9-vjeçare ‘Halit Uruçi’ në Belsh, qarku Elbasan
 53. Shkolla 9-vjeçare ‘Halit Berzeshta’ në Prrenjas, qarku Elbasan
 54. Shkolla 9-vjeçare ‘Genc Leka’ në Librazhd, qarku Elbasan
 55. Shkolla 9-vjeçare ‘Europa’ në Elbasan, qarku Elbasan
 56. Shkolla 9-vjeçare ‘Bardhyl Popa’ në Cërrik, qarku Elbasan
 57. Shkolla 9-vjeçare ‘Asllan Shahini’ në Gramsh, qarku Elbasan
 58. Shkolla 9-vjeçare ‘Ali Agjahu’ në Elbasan, qarku Elbasan
 59. Shkolla 9-vjeçare ‘Aleks Buda’ në Cërrik, qarku Elbasan
 60. Shkolla 9-vjeçare ‘Adem Krasniqi’ në Elbasan, qarku Elbasan
 61. Shkolla 9-vjeçare ‘35 Vjetori’ në Gramsh, qarku Elbasan
 62. Shkolla e mesme ‘Ali Myftiu’ në Elbasan, qarku Elbasan
 63. Shkolla e mesme ‘Bardhyl Popa’ në Elbasan, qarku Elbasan
 64. Shkolla e mesme ‘Halit Berzeshta’ në Prrenjas, qarku Elbasan
 65. Shkolla e mesme ‘Ibrahim Muça’ në Librazhd, qarku Elbasan
 66. Shkolla e mesme ‘Luigj Gurakuqi’ në Elbasan, qarku Elbasan
 67. Shkolla e mesme ‘Mihal Shahini’ në Cërrik, qarku Elbasan
 68. Shkolla e mesme ‘Sali Ceka’ në Elbasan, qarku Elbasan
 69. Shkolla e mesme ‘Sami Frashëri’ në Belsh, qarku Elbasan
 70. Shkolla e mesme ‘Shefqet Guzi’ në Gramsh, qarku Elbasan
 71. Shkolla e mesme ‘Tomorr Sinani’ në Cërrik, qarku Elbasan
 72. Shkolla 9-vjeçare ‘Skënder Libohova’ në Lushnje, qarku Fier
 73. Shkolla 9-vjeçare ‘Mustafa Matohiti’ në Patos, qarku Fier
 74. Shkolla 9-vjeçare ‘Meleq Gosnishti’ në Patos, qarku Fier
 75. Shkolla 9-vjeçare ‘Llazar Dashi’ në Fier, qarku Fier
 76. Shkolla 9-vjeçare ‘Liri Kazazi’ në Lushnje, qarku Fier
 77. Shkolla 9-vjeçare ‘Kristaq Shtembari’ në Fier, qarku Fier
 78. Shkolla 9-vjeçare ‘Koli Sako’ në Divjaka, qarku Fier
 79. Shkolla 9-vjeçare ‘Koli Allkanjari’ në Divjakë, qarku Fier
 80. Shkolla 9-vjeçare ‘Jani Bakalli’ në Fier, qarku Fier
 81. Shkolla 9-vjeçare ‘Foto Puka’ në Lushnje, qarku Fier
 82. Shkolla 9-vjeçare ‘Fier Shegan’ në Lushnje, qarku Fier
 83. Shkolla 9-vjeçare ‘Besëlidhja’ në Ballsh, qarku Fier
 84. Shkolla 9-vjeçare ‘Andon Xoxa’ në Fier, qarku Fier
 85. Shkolla 9-vjeçare ‘Anastas Laska’ në Fier, qarku Fier
 86. Shkolla 9-vjeçare ‘Alush Grepçka’ në Roskovec, qarku Fier
 87. Shkolla e mesme ‘18 Tetori’ në Lushnje, qarku Fier
 88. Shkolla e mesme ‘Adem Vrapi’ në Roskovec, qarku Fier
 89. Shkolla e mesme ‘Dervish Hekali’ në Ballsh, qarku Fier
 90. Shkolla e mesme ‘Janaq Kilica’ në Fier, qarku Fier
 91. Shkolla e mesme ‘Meleq Gosnishti’ në Patos, qarku Fier
 92. Shkolla e mesme ‘Miti Zoi Zaka’ në Divjakë, qarku Fier
 93. Shkolla e mesme ‘Perikli Ikonomi’ në Fier, qarku Fier
 94. Shkolla e mesme ‘Petro Sota’ në Fier, qarku Fier
 95. Shkolla e mesme ‘Zhani Ciko’ në Patos, qarku Fier
 96. Shkolla 9-vjeçare ‘Urani Rumbo’ në Gjirokastër, qarku Gjirokastër
 97. Shkolla 9-vjeçare ‘Sejfulla Maleshova’ në Këlcyrë, qarku Gjirokastër
 98. Shkolla 9-vjeçare ‘Sali Nivica’ në Memaliaj, qarku Gjirokastër
 99. Shkolla 9-vjeçare ‘Nonda Bulka’ në Përmet, qarku Gjirokastër
 100. Shkolla 9-vjeçare ‘Nimete Progonati’ në Memaliaj, qarku Gjirokastër
 101. Shkolla 9-vjeçare ‘Meleq Gosnishti’ në Përmet, qarku Gjirokastër
 102. Shkolla 9-vjeçare ‘Koto Hoxhi’ në Gjirokastër, qarku Gjirokastër
 103. Shkolla 9-vjeçare ‘Kamber Benja’ në Këlcyrë, qarku Gjirokastër
 104. Shkolla 9-vjeçare ‘Avni Rustemi’ në Tepelenë, qarku Gjirokastër
 105. Shkolla e mesme ‘Abaz Shehu’ në Tepelenë, qarku Gjirokastër
 106. Shkolla e mesme ‘Asim Zeneli’ në Gjirokastër, qarku Gjirokastër
 107. Shkolla e mesme ‘Nimete Progonati’ në Memaliaj, qarku Gjirokastër
 108. Shkolla e mesme ‘Sali Nivica’ në Memaliaj, qarku Gjirokastër
 109. Shkolla e mesme ‘Sami Frashëri’ në Përmet, qarku Gjirokastër
 110. Shkolla e mesme ‘Sejfulla Maleshova’ në Këlcyrë, qarku Gjirokastër
 111. Shkolla e mesme ‘Siri Shapllo’ në Gjirokastër, qarku Gjirokastër
 112. Shkolla 9-vjeçare ‘Stavri Themeli’ në Korçë, qarku Korçë
 113. Shkolla 9-vjeçare ‘Sotir Gurra’ në Korçë, qarku Korçë
 114. Shkolla 9-vjeçare ‘Sevasti Qiriazi’ në Korçë, qarku Korçë
 115. Shkolla 9-vjeçare ‘Papa Kristo Negovani’ në Ersekë, qarku Korçë
 116. Shkolla 9-vjeçare ‘Pandeli Cale’ në Korçë, qarku Korçë
 117. Shkolla 9-vjeçare ‘Naum Veqilharxhi’ në Korçë, qarku Korçë
 118. Shkolla 9-vjeçare ‘Mësonjëtorja e Parë Shqipe’ në Korçë, qarku Korçë
 119. Shkolla 9-vjeçare ‘Kolë Koçi’ në Pogradec, qarku Korçë
 120. Shkolla 9-vjeçare ‘Gjok Shqiptari’ në Pogradec, qarku Korçë
 121. Shkolla 9-vjeçare ‘Dritëro Agolli’ në Bilisht, qarku Korçë
 122. Shkolla 9-vjeçare ‘Dhimitraq Gjata’ në Maliq, qarku Korçë
 123. Shkolla 9-vjeçare ‘Agimi’ në Maliq, qarku Korçë
 124. Shkolla e mesme ‘Fuat Baban’ në Bilisht, qarku Korçë
 125. Shkolla e mesme ‘Muharrem Çollaku’ në Pogradec, qarku Korçë
 126. Shkolla e mesme ‘Petro Nini Luarasi’ në Ersekë, qarku Korçë
 127. Shkolla e mesme ‘Raqi Qirinxhi’ në Korçë, qarku Korçë
 128. Shkolla e mesme ‘Skëndërbeu’ në Maliq, qarku Korçë
 129. Shkolla e mesme ‘Themistokli Germenji’ në Korçë, qarku Korçë
 130. Shkolla 9-vjeçare ‘Matosh Ukaj’ në Tropojë, qarku Kukës
 131. Shkolla 9-vjeçare ‘Lidhja e Prizrenit’ në Kukës, qarku Kukës
 132. Shkolla 9-vjeçare ‘Besëlidhja e Malësisë’ në Tropojë, qarku Kukës
 133. Shkolla 9-vjeçare ‘Bajram Curri’ në Kukës, qarku Kukës
 134. Shkolla 9-vjeçare ‘Avni Rustemi’ në Kukës, qarku Kukës
 135. Shkolla 9-vjeçare ‘Ali Podrimja’ në Tropojë, qarku Kukës
 136. Shkolla 9-vjeçare ‘Ali Iber Neza’ në Tropojë, qarku Kukës
 137. Shkolla e mesme ‘Asim Vokshi’ në Tropojë, qarku Kukës
 138. Shkolla e mesme ‘Bajram Abdiu’ në Kukës, qarku Kukës
 139. Shkolla e mesme ‘Skëndërbeu’ në Has, qarku Kukës
 140. Shkolla 9-vjeçare ‘Rubik’ në Rubik, qarku Lezhë
 141. Shkolla 9-vjeçare ‘Rrëshen 2’ në Rrëshen, qarku Lezhë
 142. Shkolla 9-vjeçare ‘Pashko Vasa’ në Rrëshen, qarku Lezhë
 143. Shkolla 9-vjeçare ‘Nënë Tereza’ në Lezhë, qarku Lezhë
 144. Shkolla 9-vjeçare ‘Ndoc Gjetja’ në Lezhë, qarku Lezhë
 145. Shkolla 9-vjeçare ‘Migjeni’ në Mamurras, qarku Lezhë
 146. Shkolla 9-vjeçare ‘Mark Trokthi’ në Laç, qarku Lezhë
 147. Shkolla 9-vjeçare ‘Karl Gega’ në Lezhë, qarku Lezhë
 148. Shkolla 9-vjeçare ‘Besëlidhja’ në Lezhë, qarku Lezhë
 149. Shkolla 9-vjeçare ‘At Zef Pllumi’ në Lezhë, qarku Lezhë
 150. Shkolla e mesme ‘Karl Gega’ në Lezhë, qarku Lezhë
 151. Shkolla e mesme ‘Lleshë Nik Daka’ në Lezhë, qarku Lezhë
 152. Shkolla e mesme ‘Ndoc Gjetja’ në Lezhë, qarku Lezhë
 153. Shkolla e mesme ‘Rrëshen’ në Rrëshen, qarku Lezhë
 154. Shkolla e mesme industriale ‘Rubik’ në Rubik, qarku Lezhë
 155. Shkolla e mesmee‘At Shtjefen Gjeçovi’ në Laç, qarku Lezhë
 156. Shkolla 9-vjeçare ‘Xheladin Fishta’ në Shkodër, qarku Shkodër
 157. Shkolla 9-vjeçare ‘Ndre Mjeda’ në Shkodër, qarku Shkodër
 158. Shkolla 9-vjeçare ‘Migjeni’ në Pukë, qarku Shkodër
 159. Shkolla 9-vjeçare ‘Gjon Ndoci’ në Vau Dejës, qarku Shkodër
 160. Shkolla 9-vjeçare ‘Branko Kadia’ në Shkodër, qarku Shkodër
 161. Shkolla 9-vjeçare ‘Azem Hajdari’ në Shkodër, qarku Shkodër
 162. Shkolla 9-vjeçare ‘At Gjon Karma’ në Shkodër, qarku Shkodër
 163. Shkolla 9-vjeçare ‘Ali Laçej’ në Shkodër, qarku Shkodër
 164. Shkolla 9-vjeçare ‘Abdyl Bajraktari’ në Koplik, qarku Shkodër
 165. Shkolla e mesme ‘28 Nëntori’ në Shkodër, qarku Shkodër
 166. Shkolla e mesme ‘Jordan Misja’ në Shkodër, qarku Shkodër
 167. Shkolla e mesme ‘Nënë Tereza’ në Vau Dejës, qarku Shkodër
 168. Shkolla e mesme ‘Sabah Sinani’ në Pukë, qarku Shkodër
 169. Shkolla e mesme ‘Sherif Hoxha’ në Koplik, qarku Shkodër
 170. Shkolla 9-vjeçare ‘1 Maji’ në Tiranë, qarku Tiranë
 171. Shkolla 9-vjeçare ‘100 Vjetori’ në Kamëz, qarku Tiranë
 172. Shkolla 9-vjeçare ‘3 Dëshmorët’ në Kavajë, qarku Tiranë
 173. Shkolla 9-vjeçare ‘Ahmet Gashi’ në Tiranë, qarku Tiranë
 174. Shkolla 9-vjeçare ‘Ahmet Zogu’ në Kamëz, qarku Tiranë
 175. Shkolla 9-vjeçare ‘At Zef Pllumi’ në Tiranë, qarku Tiranë
 176. Shkolla 9-vjeçare ‘Bashkim Fino’ në Tiranë, qarku Tiranë
 177. Shkolla 9-vjeçare ‘Demokracia’ në Kamëz, qarku Tiranë
 178. Shkolla 9-vjeçare ‘Dhora Leka’ në Tiranë, qarku Tiranë
 179. Shkolla 9-vjeçare ‘Fiqiri Kurti’ në Kavajë, qarku Tiranë
 180. Shkolla 9-vjeçare ‘Hasan Vogli’ në Tiranë, qarku Tiranë
 181. Shkolla 9-vjeçare ‘Hillary Clinton’ në Kamëz, qarku Tiranë
 182. Shkolla 9-vjeçare ‘Ibrahim Brahja’ në Tiranë, qarku Tiranë
 183. Shkolla 9-vjeçare ‘Isa Boletini’ në Tiranë, qarku Tiranë
 184. Shkolla 9-vjeçare ‘Jeronim De Rada’ në Tiranë, qarku Tiranë
 185. Shkolla 9-vjeçare ‘Kongresi i Manastirit’ në Tiranë, qarku Tiranë
 186. Shkolla 9-vjeçare ‘Mehmet Babamusta’ në Kavajë, qarku Tiranë
 187. Shkolla 9-vjeçare ‘Misto Mame’ në Tiranë, qarku Tiranë
 188. Shkolla 9-vjeçare ‘Qamil Gjuzi’ në Rrogozhinë, qarku Tiranë
 189. Shkolla 9-vjeçare ‘Qazim Turdiu’ në Tiranë, qarku Tiranë
 190. Shkolla 9-vjeçare ‘Ramazan Subashi’ në Vorë, qarku Tiranë
 191. Shkolla 9-vjeçare ‘Rilindja’ në Kavajë, qarku Tiranë
 192. Shkolla 9-vjeçare ‘Shkolla e Kuqe’ në Tiranë, qarku Tiranë
 193. Shkolla 9-vjeçare ‘Vaçe Zela’ në Tiranë, qarku Tiranë
 194. Shkolla 9-vjeçare ‘Vëllazërimi’ në Kamëz, qarku Tiranë
 195. Shkolla 9-vjeçare ‘Vorë’ në Vorë, qarku Tiranë
 196. Shkolla 9-vjeçare e bashkuar ‘Gosë’ në Rrogozhinë, qarku Tiranë
 197. Shkolla e mesme ‘Alush Bardhi’ në Tiranë, qarku Tiranë
 198. Shkolla e mesme ‘Andon Zako Çajupi’ në Tiranë, qarku Tiranë
 199. Shkolla e mesme ‘Eqrem Cabej’ në Tiranë, qarku Tiranë
 200. Shkolla e mesme ‘Gramoz Palushi’ në Kamëz, qarku Tiranë
 201. Shkolla e mesme ‘Haxhi Qehaj’ në Rrogozhinë, qarku Tiranë
 202. Shkolla e mesme ‘Ibrahim Rugova’ në Kamëz, qarku Tiranë
 203. Shkolla e mesme ‘Isa Boletini’ në Kamëz, qarku Tiranë
 204. Shkolla e mesme ‘Qemal Stafa’ në Tiranë, qarku Tiranë
 205. Shkolla e mesme ‘Sami Frashëri’ në Tiranë, qarku Tiranë
 206. Shkolla e mesme e bashkuar ‘Aleksandër Moisiu’ në Kavajë, qarku Tiranë
 207. Shkolla e mesme e bashkuar ‘Gosë’ në Rrogozhinë, qarku Tiranë
 208. Shkolla 9-vjeçare ‘24 Maj’ në Vlorë, qarku Vlorë
 209. Shkolla 9-vjeçare ‘Adem Sheme’ në Sarandë, qarku Vlorë
 210. Shkolla 9-vjeçare ‘Bido Sejko’ në Konispol, qarku Vlorë
 211. Shkolla 9-vjeçare ‘Ismail Qemali’ në Vlorë, qarku Vlorë
 212. Shkolla 9-vjeçare ‘Jani Minga’ në Vlorë, qarku Vlorë
 213. Shkolla 9-vjeçare ‘Lef Sallata’ në Vlorë, qarku Vlorë
 214. Shkolla 9-vjeçare ‘Rilindja’ në Vlorë, qarku Vlorë
 215. Shkolla 9-vjeçare ‘Xhelal Berberi; në Delvinë, qarku Vlorë
 216. Shkolla 9-vjeçare ‘Zigur Lelo’ në Vlorë, qarku Vlorë
 217. Shkolla e mesme ‘Ali Demi’ në Vlorë, qarku Vlorë
 218. Shkolla e mesme ‘Halim Xhelo’ në Vlorë, qarku Vlorë
 219. Shkolla e mesme ‘Hasan Mëhilli’ në Dukat, qarku Vlorë
 220. Shkolla e mesme ‘Hasan Tahsini’ në Sarandë, qarku Vlorë
 221. Shkolla e mesme ‘Mustafa Qemal Ataturk’ në Vlorë, qarku Vlorë
 222. Shkolla e mesme ‘Pavarësia’ në Vlorë, qarku Vlorë
 223. Shkolla e mesme ‘Shote Galica” në Fushë-Krujë, qarku Durrës
 224. Shkolla e mesme ‘Spiro Gjiknuri’ në Himarë, qarku Vlorë
 225. Shkolla e mesme e bashkuar ‘Bido Sejko’ në Konispol, qarku Vlorë