Publikuar më: 28/04/2024

Bora Muzhaqi takohet me Këshillin Vendor Rinor në qytetin e Prrenjasit

Zmadho tekstin Zvogëlo tekstin

Publikim

Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi ka organizuar ditën e sotme një takim me të rinjtë e Këshillit Vendor Rinor Prrenjas, së bashku me Drejtorin e Agjencisë Kombëtare të Rinisë-së Geron Ibrahimi, Kryetarin e Bashkisë Nuri Belba, Kryetarin e Këshillit Bashkiak, dhe ekipin përgjegjës për politikat rinore në bashki.

Përgjatë takimit u diskutuan çështjet dhe sfidat e ndryshme të të rinjve të këtij qyteti dhe planet për zgjidhjen e tyre. Në fokus të bisedës, ishin dhe nismat e ndërmarra nga Këshilli Vendor Rinor për fuqizimin e të rinjve të zonës.

Me një buxhet dedikuar rinisë, Bashkia Prrenjas është gjithmonë krah të rinjve duke i mbështetur për një të ardhme më të mirë, dhe duke diskutuar me të rinjtë të gjithë vendimet kryesore të qytetit, që nga buxheti e deri tek investimet në shkolla e infrastrukturë.

Të rinjtë evidentuan kërkesat e tyre në lidhje me qendrën rinore, një laborator teknologjie, shkëmbime rinore dhe dëshirat për më shumë konkurse kombëtare për të cilat ministrja Muzhaqi u shpreh parimisht dakord për të rritur mundësitë për fuqizimin e të rinjv.