Fregis Sala

Zmadho tekstin Zvogëlo tekstin

Fotografi Ministri

Fregis Sala

Këshilltar i Ministrit
Fregis.Sala@kryeministria.al

Fregis Sala mban detyrën e këshilltarit në Kabinetin e Ministrit të Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi, që nga tetori i vitit 2021.

Në vitin 2021 është diplomuar për Inxhinieri Elektronike dhe Komunikimi në Universitetin Teknik të Stambollit. Gjatë periudhës së studimit ka punuar në projekte të ndryshme pranë institucioneve të kërkimit dhe zhvillimit si Tubitak, Abe Teknoloji dhe ITU VLSI CAD Lab. Gjithashtu Fregis flet gjuhën angleze, frënge dhe turke.

Fusha e ekspertizës: Kodimi, teknologjia e informacionit dhe mendimi kritik në kurikulat shkollore për fëmijët dhe të rinjtë, mbrojtja ndaj bullizmit online për fëmijët dhe të rinjtë, si dhe teknologjia e STEM në programe jashtëshkollore.